top of page

Beschikbaar bij Erra Design, Knokke-Heist MERKEN Eigentijdse  & Design Meubelwinkel

In onze winkel selecteren we zorgvuldig de merken die we vertegenwoordigen, waarbij we ervoor zorgen dat ze voldoen aan hoge normen op het gebied van materiaalkwaliteit, afwerking, duurzaamheid en ontwerp.

Even belangrijk voor ons zijn hun productiepraktijken en ecologische impact.

Met milieubewustzijn als een belangrijke zorg in de wereld van vandaag, geven we prioriteit aan samenwerking met merken die actief respect tonen voor het milieu en werken aan het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk.

Maar het gaat niet alleen om ecologische overwegingen; comfort blijft voor ons een essentieel aspect.

We streven ernaar om visueel aantrekkelijke ruimtes te creëren die ontspanning en rust bieden voor zowel lichaam als geest.

Alf DaFrè

In 1951 richtten jonge timmerlieden de ambachtelijke coöperatie ALF op in Treviso, bekend om zijn expertise in houtbewerking.

Later, in 1957, namen de broers Piovesana het roer over en transformeerden de coöperatie tot een industrieel bedrijf.

In de jaren 80 versterkte Alf DaFrè zijn identiteit verder door het verwerven van het bedrijf Da Frè en omarmde daarbij de kenmerken:

een lokaal, gemeenschapsgericht bedrijf met deskundige kastmakersvaardigheden, gedreven door artistiek en esthetisch onderzoek.
Vandaag staat Alf DaFrè bekend als een van de meest prominente bedrijven in de internationale meubelmarkt.

De missie van Alf DaFrè is om meubels, accessoires en opbergeenheden te creëren die ruimtes en mensen harmonieus samenbrengen, gekenmerkt door elegante, verfijnde ontwerpen. Hun opmerkelijke kracht ligt in het aanbieden van uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en afwerkingen om te voldoen aan de unieke eisen van elke kamer in uw huis.

Duurzaamheid is een kernwaarde, waarbij gestroomlijnde processen de productiviteit verhogen en tegelijkertijd het energieverbruik en de milieu-impact minimaliseren. Deze toewijding aan milieuvriendelijkheid werd onlangs erkend met de prestigieuze 'ECOL DESIGN AWARD 2022', toegekend door RECYCLA, vanwege hun uitmuntendheid op het gebied van milieubescherming.

De synergie tussen vakmanschap en technologische innovatie stelt Alf DaFrè in staat om maatwerkmeubels te produceren tegen een lagere kostprijs, waardoor op maat gemaakte oplossingen worden geboden voor elke modulaire reeks, die precies past in de ruimte die het inneemt.

Het bedrijf evalueert voortdurend zijn producten en collecties om te voldoen aan de behoeften van het hedendaagse leven, waarbij innovatieve materialen en creativiteit van ontwerpers worden geïncorporeerd om het moderne leven te weerspiegelen.

lapalma

Lapalma heeft consequent het erfgoed van traditionele hout- en metaalbewerkingsmethoden hooggehouden, waarbij het haar expertise toont in het vervaardigen van stoelen, fauteuils, krukken en tafels die wereldwijd worden verspreid. Het merk combineert succesvol de voordelen van industriële productie met een onwrikbare toewijding aan nauwgezette details. Ambacht en geavanceerde industriële technologie gaan harmonieus samen, wat de essentie van de Italiaanse fusie van passie voor uitzonderlijke kwaliteit weerspiegelt.

Terwijl geavanceerde machinegereedschappen worden gebruikt om het structurele raamwerk van elk element te creëren, worden de afwerking, montage en verpakking zorgvuldig uitgevoerd door vakbekwame handen. Deze combinatie van menselijk contact en technologische precisie zorgt voor een naadloos evenwicht tussen snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie. Elk stuk wordt onderworpen aan visuele en handmatige inspecties, waardoor een strenge kwaliteitscontrole wordt gewaarborgd en de toewijding van Lapalma aan het leveren van uitzonderlijke producten aan haar veeleisende klanten wordt geïllustreerd.

Amura

AMURA belichaamt meerdere betekenissen, van "amore" (liefde) tot "zonnestilstand" in Tahitiaans, of zelfs "brede glimlach" in het Japans. Echter, het vertegenwoordigt voornamelijk de mediterrane warmte van zijn geboorteplaats, Altamura, en belichaamt de delicate en authentieke schoonheid van het Zuiden. Het weerspiegelt traditioneel vakmanschap, waar kwaliteit een fundamenteel aspect is. Geworteld in een voortdurende verkenning van natuurlijke materialen, streeft AMURA naar een perfecte fusie van vorm en functie door middel van zijn ontwerp. De ambachtelijke afwerkingen krijgen nauwgezette aandacht binnen een technologisch geavanceerde context, waardoor deze waarden de essentie van AMURA vormen.

Meer dan alleen een merk, is het een dynamisch onderzoekslaboratorium en experimentatiehub voor vormen, design, trends en materialen. Met een onwrikbare toewijding aan innovatie verliest het nooit het zicht op zijn wortels in vakmanschap en erfgoed. Dit visionaire project is voortgekomen uit het talent en de inspiratie van Emanuel Gargano en Anton Cristell, die een team van onderzoekers, creatieven, kunstenaars en ontwerpers hebben samengesteld om samen te werken aan baanbrekende concepten, producten en ruimtes. Hun centrale focus ligt altijd op de mensen die deze ruimtes bewonen en ermee omgaan, waarbij ze zorgen voor een op de gebruiker gerichte aanpak van hun werk.

Brands

Brands

Brands

Brands

Brands

Brands

& wat betreft verlichting ? . . .

Op het gebied van verlichting werken we samen met gerenommeerde merken zoals Martinelli Luce, O'luce en Flos, die iconische modellen hebben die geen introductie meer nodig hebben. Deze armaturen zijn altijd mooie toevoegingen aan elk project, omdat ze echte blikvangers zijn.

Bovendien, als het gaat om het creëren van verlichtingsplannen, werkt onze lichtontwerper Patrick graag samen met Arkoslight, Doxis en Braga. Deze merken belichamen minimalisme en finesse, waardoor de esthetiek van elke interieurruimte naar nieuwe hoogten wordt getild.